Jag tänker inte be om ursäkt för att jag är en sexig magdansös

Det borde inte du heller. Detta är varför:

Jag är en magdansös. En orientalisk dansare. Jag klär mig enligt rötterna och traditionerna av denna dans och enligt det mode och trender orientalisk dans har i världen i dag. Som allt mode förändras det, trender utvecklas precis som danser och stilar gör. Det inkluderar att visa lite hud, mage, ben, urringning, armar – you name it. Rörelserna är sensuella, lekfulla, feminina och även grova och fräcka.

Om du inte kan hantera det och vill se en täckt balettdansare i paljetter dansa till orientalisk musik då är jag ledsen att säga detta inte är rätt konstform för dig. Vi som dansare bör alla bära magdansdräkter som vi tycker passar vår personliga stil, dansen och eventet vi uppträder på. Detta är inte en kamp om vem kan spela ”den bra flickan” på scenen – detta är orientalisk dans.

Under flera år hade jag den inre kampen med ”vad som är lämpligt”. Förmodligen hade jag några av de mest täckta upp magdansdräkterna jag sett dansare använder. Det var min komfortnivå. Och det var jag. Men nu är det inte det längre. Jag uppträder på event i Mellanöstern, jag har studerat denna dansen så nära dess rötter och jag är medveten om modetrender i magdans idag.

Jag och mina danskollegor behöver inte råd (främst från andra kvinnor) om hur vi ska klä oss för att vara vara ”anständiga”. Vi vet. Bara för att du inte är bekväm med kläderna i orientalisk dans ger det inte dig rätt att ”hoppa upp på en hög häst” och ge oss råd. Ingen skulle någonsin säga till:

  • En ballettdansös att hennes trikåer är för tighta
  • En salsadansare att hennes klackar är för höga
  • En sambadansare att hennes dräkt visar för mycket hud

Vi är alla kvinnor (och en del män) som försöker vara kreativa i en konstform. Vi behöver varandras stöd. Fira varandraskurvor och vår yttrandefrihet i dansen. Samt vår passion för att försöka hedra rötterna av den orientaliska dansen. Vi jobbar hårt och är stolta över vårt utseende som konstnärer.

Ovan är ett exempel på hur jag brukade klä mig när jag uppträdde. Ett långärmat magnät som täcker mage och rygg, samt en lång kjol utan slitsar. Detta var hur jag kände mig bekväm att klä mig då. Och jag kan fortfarande uppträda så i kallt väder eller för en konservativ look tex för shower under ramadan i Mellanöstern. Men detta är inte ett måste för mig. Jag är en kvinna, en magdansös en fri konstnär. Jag kan klä mig hur jag vill och behöver inte andra kvinnors dömande åsikter.

 

Detta är hur jag klätt för ett annat event. I en kort magdansdräkt med fransar. Jag är dansare. Jag finner mig själv bekväm i detta med och det är därför jag valt denna outfit. Ibland dansar vi i fullt täckta abayas, ibland i byxor, ibland i korta kjolar. Vi visar hud, vi är kvinnor och det är inget fel med.

Om du befinner dig i publiken tittar på en annan kvinnas dans och din första reaktion är att bedöma hennes kvinnliga utseende kanske bör du du har några problem med kvinnlighet. Och kalla inte dig själv feminist, som säger du försöker ”hjälpa” andra kvinnor. Att vara feminist för mig är att stödja kvinnor att göra vad de vill.

 

  • Om en kvinna vill vara täckt från huvud till tå – är det ok!
  • Om en kvinna vill bära en hijab – är det är ok!
  • Om en kvinna vill bära en kort kjol – är det ok!
  • Om en kvinna vill bära urringning – är det ok!

När ska kvinnor börja fira kvinnor och inte trycka ner varandra? Detta är orientalisk dans. Jag älskar mig själv. Jag vill att alla kvinnor ska känna sig bekväma oavsett form och storlek. Att kommentera någons dansgarderob på ett dåligt sätt och hänga ut dem för att visa så mycket hud som denna dansformen alltid har gjort, gör inte dig en bättre kvinna. Det gör dig dömande och okunniga i förhållande till den orientaliska dansens ursprung. Var stolt över dig själv och stötta andra dansare och deras femininitet!

xoxo Selina

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Magdansdräkter VIP-lista

De som är med på listan får information om alla dans kläder till salu innan du släpper information på nätet och därför prioriteras.
Emailen som du får endast innehålla information om aktuella magdans dräkter och dans till salu. Jag ville inte lämna på din e-postadress och du kan alltid avsluta prenumerationen med ett klick.

Några videos med Selinas magdans

http://youtu.be/MtU43bqE5MI SELINA I...
Läs mer

My exiting night

What is it with doing stuff in the...
Läs mer

Carboxy therapy och varför jag täcker magen

Jag får ofta frågan varför jag täcker...
Läs mer
workshop improvisation malmö

Workshop i magdans i Malmö

Jag är inne på andra månaden av att...
Läs mer
magdansöser

70 magdansshower i Dubai!

Hej alla vackra! Ikväll är det sista...
Läs mer

Vårkänslor!

Vaknade känsla glad Jag tror aldrig...
Läs mer
magdans scen

Godmorgon magdansöser

Bara en dag fylld med magdans Det är...
Läs mer

Tillbaka i danssalen – Droppa in på mina lektioner

Min magdanskurs startade igår Det...
Läs mer

Bellydance stuff for sale!

Here are some stuff Im selling right...
Läs mer

Magdansös Selina på Instagram

[enjoyinstagram_mb]