Mina tips vid plåtning med magdans

Eftersom jag precis haft två fotograferingar med temat magdans tänkte jag dela med mig av mina tips för en lyckad plåtning med magdans. Jag har gjort många plåtningar i mitt liv. Betalda, TFP, plåtningar med magdans och plåtningar utan magdans.

Jag skulle aldrig kalla mig själv en modell eftersom jag är bara en amatör. Och jag tycker det är lika fel att använda termen ”professionell modell” som att använda termen ”professionell magdansös” när det i själva verket är något man bara gör då och då / hobby / inte ett yrke. Nu fick jag även det sagt, 😉

I alla fall – tillbaka till ämnet!

Att ta dansbilder skiljer sig från ”annat modellande”. Det största problemet jag stött på är att fotografer försöker hjälpa modellen med poser, och det blir bra på bild – men de ser inte ut som dansare. Det kan hjälpa om du förklarar grundläggande hållning inom magdans för fotografen.

Ett annat vanligt problem är många fotografer ber dansaren att dansa och dansa medans de tar bilder samtidigt. Även om det kan leda till riktigt bra bilder så är det garanterat svårare för fotografen att fånga en dansare i rörelse bra på bild. Och det är svårare för dansaren att posera och le medans hon dansar.

Hur vet du vad du ska göra om du inte vet hur du ser ut? Försök att träna på dina poser innan plåtningen. Träna hemma framför spegeln och om det är möjligt be om att få ha en spegel framför dig under plåtningen.  Vinklar. Lär dig dina vinklar. Numera är människor mer medvetna om sina vinklar pga att alla tar selfies och liknande. Men jag minns en tid då vinklar var en gåta för de flesta människor. Det finns bra ”tutorials” på youtube i hur man hittar sina vinklar.

Använd mer smink än vad som ser bra ut i spegeln. Blixten och kameran ”äter” bort massor av make up. Så använd lite extra. Sätt gärna igång lite orientalisk bakgrundsmusik för att få inspiration. Spara foton med fina poser på din bärbara dator eller telefon, ta med dem till fotografen och be att få återskapa dessa poser. Lägg tid på detaljer. Plocka brynen, raka benen, fixa naglarna och fötter om du är barfota. Använd scensmycken, även om du inte uppträder i det, det är en fin touch.

Överdriv inte med ombyten och ta med dig fem magdansdräkter.  Min erfarenhet är att 1-2 räcker. Det är bättre att träffas igen för en ny plåtning vid ett annat tillfälle. Annars finns det en risk att poserna på bilderna ser likadana ut i alla dräkter (i brist på inspiration) och sminket börjat rinna då du har varit ansträngd och burit det en längre tid.

Ta med en vän. Helst en som också dansar eller förstår sig på magdans. Någon som kan hålla utkik på det du behöver hjälp med. Det kan vara att fästa krokar, säga till när din panna behövs pudras och liknande.

Försök att vara så avslappnad som möjligt, le och njut av din plåtning!

Här är några av bilderna från min förra magdansfotografering. Jag gjorde min make up själv hemma och hela fotograferingen tog cirka 20 minuter. Jag står faktiskt står under ett träd mitt I Malmö stad, nära Rosengård.

Gillar du dem?

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Magdans VIP-lista

De som är med på listan får information om alla dans kläder till salu innan du släpper information på nätet och därför prioriteras.
Emailen som du får endast innehålla information om aktuella magdans dräkter och dans till salu. Jag ville inte lämna på din e-postadress och du kan alltid avsluta prenumerationen med ett klick.

Najwa Sultans födelsedagsfest

Uppträdde precis på libanesiska...
Läs mer
Malmö magdanskurser

Magdanskurser i Malmö

Galna höstrabatter på våra heta magdanskurser i Malmö!Missa inte våra erbjudande!

Early bird: En rejäl rabatt för dig som bokar din plats innan 1 September – det lönar sig att boka tidigt hos oss!

Studentrabatt: En rabatt som gäller på alla våra kurser för dig som tar med CSN-kortet till första lektionen.

500-kronorsklippet är vår största rabatt som gäller dig som anmäler dig till både ”Slöja & Trumsolo” och ”Turkish Delight” kursen innan 1 September.

Vad väntar du på? Skynda dig att ta del av våra rabatter innan platserna tar slut!

Läs mer
bella costume

All in!

Spent yesterday like most nights with...
Läs mer
magdansöös i dubai

Godmorgon

Detta är första gången på länge som...
Läs mer
boka professionell magdansös

Boka en professionell magdansös

Boka en professionell magdansös Det...
Läs mer
blue belly dance costume

Bitch or bellydancer?

I guess I've changed without knowing...
Läs mer
magdans scen

Godmorgon magdansöser

Bara en dag fylld med magdans Det är...
Läs mer

Magdans i Erbil

Hej från ett berg i Kurdistan Just nu...
Läs mer
shaabi i köpenhamn

Shaabi i Köpenhamn!

Igår reste jag till Köpenhamn och höll...
Läs mer
orientalisk dans kurs

Baladi Bootcamp – Workshops i magdans

  Baladi Bootcamp! Baladi betyder...
Läs mer

Magdansös Selina på Instagram

[enjoyinstagram_mb]