Belly dancer Selina Sevil

Professionell
magdansös

 

Belly dance at your event

en-Att boka en professionell magdansös är ett säkert kort för att höja stämningen på ditt event. Hos oss kan du boka en magdansös som uppträder med en dansshow på bröllop, företagsfest och möhippa. Du kan boka en show med orientalisk dans här på vår hemsida. Det finns flera paket att välja mellan.

Classes with oriental dance

Dance
Belly dance

Belly dance classes

We train both beginners in belly dance and professional belly dancers and dance teachers. Teaching is given by Selina Sevil –  a belly dancer with a solid dance background as an international artist and teacher.

Belly dance wear

Dance clothing
online

Selina’s Bazaar

en-Danskläder för magdans och annan orientalisk dans. Här på hemsidan finns danskläder för uppträdande som arabiska dansklänningar, magdansdräkter, magnät, dansskor, kaftaner, danskjolar, isisvingar och dansslöjor. Du finner även danskläder för träning som höftsjalar, myntsjalar, toppar, dansbyxor, träningsset, bodys och träningsskor.

Belly dance in Malmo

Dansöz
Dance school

Dansöz Dansskola

We are a non profit organization in central Malmö. With us you can dance belly dance and other oriental dance, book a belly dancer for events and weddings and shop belly dance clothes.

en-Gratis danslektion

en-Boka din gratis danslektion här

en-Gratis magdanslektion!

en-Boka en gratis danslektion hos oss på Dansöz – Malmös orientaliska dansskola! Se vårt kursschema och bestäm vilken kurs/datum du vill prova en danskurs. Klicka på knappen nedan. I “övrigt rutan” skriver du vilken kurs/datum du vill dansa. Välkommen att dansa magdans på Dansöz!

*Gäller terminskurser. Gör en bokning per person.

Questions & Answers about Oriental dance

en-Varför ska man dansa magdans?

Förutom att magdans är otroligt roligt så är det nyttigt för kroppen. Magdans kan göra dig mer flexibel och öka din kroppskontroll. När du dansar i högt tempo ökar pulsen och du bränner kalorier. Många rörelser arbetar med muskelgrupper som man vanligen inte stärker i vardagen. Då magdans ofta utförs på tå får du även en bättre balans och bättre hållning.

 

Hur lär man sig magdans?

Det finns många olika sätt att lära sig dansa magdans. Vissa lär sig av professionella magdansöser de ser på internet eller tv, andra lär sig hemma av familjen och många dansar på dansskolor. Fördelen med att gå till en dansskola med professionella magdansöser som är utbildade danslärare är att de kan hjälpa dig förbättra din dans på plats. Vi förklarar för våra elever vilka muskelgrupper de ska använda och hur stegen ska utföras för att du inte ska skada dig.

 

Ska man välja danskurser i grupp eller privata danslektioner?

Detta är en smaksak. Gruppkurserna är ett bra alternativ för att lära dig nya steg och få inspiration. På danskurserna i grupp kan du även delta i koreografier och hur man dansar som del av en grupp. I slutet på varje termin får våra elever också möjligheten att uppträda med gruppkoreografin på scen. Privatkurser är bra för dig som vill ha en skräddarsydd träning, där du och din danslärare lägger upp tider och tema för träningen baserat på dina önskemål. Många upplever att de utvecklas snabbare på privatlektioner.

 

Hur gammal ska man vara för att dansa magdans?

Det finns ingen övre ålder för att lära sig dansa magdans. På Dansöz har vi haft både barnkurser och 55+ kurser i magdans (dans för kvinnor som är 55 år eller äldre). Dansformen innehåller olika stilar och kan dansas i olika tempo vilket gör att den passar alla åldrar. I dagsläget har vi inga magdanskurser för specifika åldrar. De flesta som dansar hos oss är mellan 15-65 år gamla.

 

Hur klär man sig på en magdanslektion?

Detta kan variera något beroende på vilken stil inom magdans du ska dansa. Men generellt för en nybörjarkurs så brukar ett par sköna byxor och ett linne samt något att knyta runt höfterna vara det vanligaste. Vi dansar barfota om inget annat anges i kursbeskrivningen. Det är viktigt för läraren att kunna se hur du rör dina knän. Så undvik gärna långkjolar som täcker benen helt. Vi säljer även träningskläder och höftsjalar i webbshoppen och på våra kurser.

 

Vad är skillnaden på magdans och orientalisk dans?

Uttrycken kan vara förvirrande. Magdans är egentligen slang och den korrekta termen är orientalisk dans. Orientalisk dans är även ett samlingsnamn för danser från orienten som innefattar arabiska scendanser och folkdanser, men även persisk dans, turkisk dans och indisk dans som Bollywood.

 

Hur lång tid tar det att lära sig dansa magdans?

Detta är en väldigt individuell fråga. Först får du ställa dig frågan på vilken nivå du avser. Att lära sig en liten repertoar med läckra grundsteg som du kan använda på bröllop och fest där du som gäst dansar med andra gäster kan du lära dig redan på grundkursen. Om du vill uppträda så skiljer sig  kraven på magdansösens erfarenhet mycket baserat på var och för vem du ska uppträda. Vill du dansa på en öppen scen på Malmöfestivalen eller på scen med mot betalning på ett femstjärnigt hotell i Dubai? Tveka inte att fråga oss. Vi utbildar både professionella magdansöser och danslärare.

 

Kan män dansa magdans?

Visst kan de det! Är det socialt accepterat i alla länder i Mellanöstern – Nej. Vi uppmuntrar alla som vill lära sig dansa magdans. Faktum är att många av världens främsta dansare och danslärare inom orientalisk dans är just män. Våra gruppkurser riktar sig endast till kvinnor. Är du man och vill lära dig dansa magdans är du välkommen att boka en privatlektion.