fbpx
Överdriven svettning! Så här fixade jag det!

Överdriven svettning! Så här fixade jag det!

Överdriven svettning

Överdriven svettning är något som jag kämpat med, speciellt med ett yrke som dansare är att jag svettas mycket. Finns inget jobbigare än när man stylat sitt hår i flera timmar och ska slänga med det på scenen när det klistrar fast som sött på socker på ens rygg. ”Men det är bra”, sa alla, ”det betyder du förbränner och din kropp startar igång lätt”.

Men jag upplevde jag även att jag kunde börja svettas helt utan aktivitet. Bara så från ingenstans. Sittandes… Detta pågick under flera år och jag besökte läkare i Dubai och provade med att utesluta vissa ämnen ur min kost och addera olika kosttillskott. Allt helt utan resultat.

 

Vad är Hyperdidros?

Saken är att svettningar i för stor mängd faktiskt är ett tillstånd som heter Hyperhidros. Ni kan läsa mer om det här på vårdguidens hemsida. De flesta har överdriven svettning på händer och fötter men även andra kroppsdelar. Jag själv svettas mest på ryggen men även nacke och huvud.

 

Söka läkarhjälp mot svettningar

Så jag besökte min vårdcentral på Lugnet i Malmö och fick rådet att behandla området med Botox. Min läkare på vårdcentralen rekommenderade Dr Natalia på Guchiakliniken i Malmö (som jag förövrigt går hos för skönhetsbehandlingar) så jag kände mig genast i trygga händer. Dr Natalia skrev ut ett recept på Botox som jag hämtade ut på Apoteket.  Eftersom jag ville behandla rygg, nacke och en del av huvudet hämtade jag ut en ganska stor mängd Botox. Som tur väl går det på högkostnadsskyddet eftersom det är ett recept (med högkostnadsskyddet betalar man max 2300kr för medicin på en tolvmånadersperiod).

 

Behandla överdriven svettning med Botox

Ett par dagar senare var jag tillbaka hos Natalia som behandlade områdena med små injektioner med några centimeters mellanrum (se bild). Visst kändes det lite. Men det gick snabbt över.  Bilden nedan är tagen precis efter områdena behandlats och när jag tittade på ryggen efter en timme såg den ut som vanligt igen.

 

Att sluta svettas överdrivet är underbart

Det skulle ta några dagar innan effekten av behandlingen skulle märkas till 100% sa Dr Natalia. Så jag väntade spänt. Trodde nästan inte det var sant när jag undervisat i flera timmar och mitt hår inte var fastklistrat på ryggen. Jag kände en sån otrolig lättnad. Resultatet var verkligen över förväntan. Jag svettas fortfarande. Ingen överdriven svettning utan i ”normal” mängd vid ansträngning. Det här var utan tvekan något av det bästa jag gjort och om 6 månader kommer jag göra det igen. Tack vare högkostnadsskyddet så är det dessutom så att jag kommer kunna hämta ut Botox på Apoteket utan kostnad nästa gång.

Om du lider av svettningar så rekommenderar jag verkligen dig att prova detta! Du kan läsa mer om hyderhidros och boka en tid hos Dr Natalia på Guchiakliniken här. Att svettas för mycket kan påverka din vardag och inte minst ditt självförtroende. Jag önskar jag hade gjort detta tidigare.

överdriven-svettning-jag-svettas-för-mycket-behandla-svettningar-botox-mot-svettningar

Schema för kurser i magdans

Schema för kurser i magdans

Nu har schema för kurser i magdans sats! Det blir hela tre workshops innan första terminen med danskurser startar 2020.

Vi kommer ha en workshop i December, En i Januari och en i Februari.

Teman för de komande workshopsen och terminskurserna i magdans har inte satts ännu. Om du har önskemål få du hemskt gärna maila dem till oss.

Målet är att skapa workshops och kurser som passar föreningens alla medlemmar. Dvs att vi kommer ha kurser på olika nivåer  i olika stilar.

Varmt välkommen och dansa med mig på Dansöz!

/Selina

Magdans i Folkets park

Magdans i Folkets park

Hej sötnosar!

Har precis laddat upp ett nytt klipp med magdans på YouTube. Tänkte det var dags då jag säkert har 50 videos på datorn att ladda upp. Bättre sent än aldrig ellerhur?

Det här klippet är från en Turkisk festival i Folkets Park i Malmö. Eventet arrangerades av Turkiska föreningen och musik och sång stod Timur Sakka för. Framträdandet är helt improviserat. Det var väldig avslappnat då jag och Timur arbetat ihop på både restauranger och andra event med magdans i 15 år. Man kan nästan se hur vi båda tar det cool lugnt på scenen, han med sin synt och jag med mina danssteg. Det är alltid trevligt när musiker och dansar kan stå på scen avslappnat ihop. 

Det var förresten ganska kyligt ute, därför har jag dubbla kjolar och en topp med ärmar till min magdansdräkt. Magdansdräkten är förresten från en turkisk designer och är ett hopplock av flera magdansdräktek som jag hade hemma. Tanken var att dräkten skulle matcha den turkiska flaggans färger. Blev lite inslag av svart med. 

Här kommer videoklippet med magdans – enjoy!

Våra kurser i orientalisk dans

Våra kurser i orientalisk dans

Hej tjejer!

Nu väntar en ny termin med kurser i orientalisk dans på Dansöz. Eftersom flera av er önskade dansa på flera dagar så blir det två kursdagar i veckan denna terminen. Det innebär totalt sex olika kurser i orientalisk dans. Jag har försökt blanda olika stilar och nivåer så att alla medlemmar ska kunna få ut så mycket av schemat som möjligt.

En kurs jag verkligen rekommenderar är ”Nybörjare plus”. Denna kursen vänder sig till dig som redan gått en nybörjarkurs eller tom flera terminer. Se kursen som en verkstad för att intensivt träna grundstegens nästa nivåer. Exempelvis, grundsteget ”twist” kommer vi att träna på flera olika vis än grundutförandet. Det kan vara i rörelse, med olika accenter och shimmies. 

Till er som uppträder eller bara vill avancera med imponerande teknik rekommenderar jag ”Wow-factor”. Här tänkte jag träna på showteknik som man vanligen inte hinner lära ut på en 10-veckors kurs som innehåller en koreografi. Det kan vara snurrar, hårkast eller backbends etc.

Oavsett vad ni är sugna på så hoppas jag att ni inte missat vår mängdrabatt för den är faktiskt om jag får säga det själv, helt fantastisk. Jag önskar något sånt här fanns när jag gick och tog kurser i orientalisk dans. För er som missat det så kommer rabatten här:

1 kurs i orientalisk dans 750:-

2 kurser i orientalisk dans 1000:-

3 kurser i orientalisk dans 1400:-

4 kurser i orientalisk dans 1800:-

5 kurser i orientalisk dans 2000:-

Vi har förlängt varje lektion med 10 minuter och lagt in en paus mellan varje lektion så grupperna inte stör varandra. En annan nyhet för nästa termin är att vi har fått nytt golv i danssalen! 

Ser verkligen fram emot att träffa er alla och påbörja dessa kurserna. Om ni inte kan hålla er tills Februari så kan ni anmäla er till min workshop i orientalisk dans med slöja den 28 Januari.

Här är en länk till alla våra kurser i orientalisk dans.

Magdansdräkter

Magdansdräkter

Fått lite frågor om våra magdansdräkter från dansare som undrar över vårt sortiment. Jag själv använder ju oftast dräkter i finare kvalitet med en högre prislapp och den kategorin kommer finnas i bazaaren.

Men medvetet har jag valt att även ta in de kategorier som jag kallar ”Elevdräkt” och ”Semiprodräkt” eftersom tanken med shoppen är att vi ska sprida orientalisk dans och vara en tillgång för ALLA dansare, inte bara professionella dansare som har en hög budget att lägga på en magdansdräkt. Utan vi vill även att eleven som ska uppträda för första gången ska kunna hitta en magdansdräkt hos oss.

Vi säljer magdansdräkter för elevshower till budgetpris och designdräkter till professionella uppträdande. Tanken är att alla magdansöser ska kunna hitta rätt magdansdräkt i vårt sortiment. Vi har säljer både begagnade och nya magdansdräkter.

I vårt sortiment finns magdansdräkter till budgetpris (oftast från Asien) som fungerar utmärkt till elevshower & hafla för dig vill ha en magdansdräkt till ett bra pris. Vi säljer även professionella magdansdräkter från Turkiet, Egypten, Ryssland mfl för dig som vill ha finare material och högre kvalitet.

En professionell magdansdräkt kostar oftast mellan 3000-9000kr hos en designer. Som med allt annat mode är det material, kvalitet och design som sätter prislappen. En designdräkt har oftast fastsydda AB-kristaller, mycket handarbete, starka sömmar och är tillverkade i hållbart material som tåls att svettas och röra sig i massa gånger.

Vi beskriver våra magdansdräkter med följande namn (från lägst kvalitet till högsta kvalitet);

  • Elev magdansdräkt
  • Semipro magdansdräkt
  • Professionell magdansdräkt
  • Designer magdansdräkt

Vi beskriver även noggrant material så du kan avgöra vilken typ av magdansdräkt som passar dig bäst.

Vill du beställa en annan storlek eller färg? Eller är ni en dansgrupp som vill beställa fler magdansdräkter än vi har i lager? Kontakta oss med bilden på magdansdräkten och beskriv vad ni önskar. Många av våra leverantörer kan ta emot specialbeställningar.