danskläder magdansdräkter höftsjalar danskläder

Danskläder

Danskläder från orienten

Nyheter

Danskläder

Träningskläder för magdans och annan orientalisk dans. Toppar, byxor, unitards och magnät. Här hittar du danskläder till träning och show. Våra set med byxor, topp och höftsjal är perfekta för dig som tränar magdans. Här får du allt i ett. Det matchar snyggt och sitter på plats när du rör dig. Magnäten kan bäras under en dansdräkt eller till dina träningskläder. Magnätet slutar under bysten.  De säljs oftast med avtagbara axelband.

4 produkter

Höftsjalar

Myntsjalar (höftsjalar med mynt), höftsjalar med paljetter och pärlor. Höftsjalar är viktiga danskläder när man tränar orientalisk dans. Danssjalen markerar höfterna och höftrörelserna blir tydligare. Det är lättare för dig som tränar att se dina dansrörelser. Om höftsjalen har mynt kan man även höra den när man skakar. Kombinera med valfria danskläder. Sjalen ska bäras hängandes på höften. Knyt den på sidan eller framtill. Den kan vara enkel utan dekorationer. Oftast har den antingen mynt eller paljetter. En dekorerad sjal kan vara bra att förvara i en påse i din träningsväska så den inte trasslar in sig i annat.

Tillfälligt slut

Magdansdräkter

Dansdräkter för elever och professionella dansöser. Våra magdansdräkter kommer från olika designers i Mellanöstern, Asien och Europa. Vi erbjuder även begagnade dansdräkter från Selinas egen dansgarderob och dansskola. När man köper danskläder och specifikt en magdansdräkt kan det vara klurigt med storlekar. Därför är varje dansdräkt beskriven med mått. Använd gärna ett måttband och mät dig själv för att veta att dansdräkten passar dig. De har ofta hakar på bh och bälte som man kan byta placering på för att få exakt passform. En vacker magdansdräkt får dig att lysa på scen!

2 produkter

Dansskor

Dansskor med och utan klack för dansträning av orientaliska danser. Vi erbjuder dansskor med och utan klack. Våra mjuka dansskor är perfekta för dansträning. De har en tunn fotsula med förstärkt del under trampdynan. Vissa av våra mjuka dansskor har även häl. Perfekta om du ska uppträda på en utomhusscen eller kallt golv. Magdans i Egypten dansas ofta barfota. Men i Arabiska Gulfen, Libanon och Turkiet dansar magdansöserna nästan alltid med skor som har klack. En sko med klack gör att du får bättre hållning och skyddar dina fötter. Hos oss hittar du både nya dansskor och begagnade dansskor från Selinas dansgarderob och elevshower. Passa på att fynda!

SILKESSLÖJOR

Handfärgade slöjor i 100% silke. En slöja i silke rör sig majestätiskt genom luften. Perfekta för att skapa vackra former och rama in din dans. Tänker du använda dig av en slöja en hel låt så är detta slöjan för dig. Silkesslöjans lätta tyngd gör att du kan utföra de mest avancerade rörelserna med sjalen. Välj en sjal i samma färg som din dansdräkt eller en färg som skapar en läcker kontrast. En silkesslöja kan bli skrynklig. Den rätar ofta ut sig själv om du hänger upp den. De ska helst tvättas för hand och utan sköljmedel. Silket kommer från Asien. Slöjan är färgad för hand. Därför skiljer sig speciellt flerfärgade slöjor alltid något från varandra.

FANVEILS

Handfärgade fanveils i 100% silke. Fanveils är ett ganska nytt redskap för magdansöser. Solfjädersdans kommer ursprungligen från Kina. Där även de flesta av solfjädrarna tillverkas. På senare år har magdansöser börjat använda dessa solfjädrar med korta och långa silkesslöjor. Du kan matcha dina fanveils med dina danskläder. Man kan dansa med dem öppna och stängda. De kan endast öppnas åt ett håll, därför bör man vara försiktig om det tar emot. De säljs parvis. Fanveilsen är tillverkade för att hållas i höger eller vänster hand.

5 produkter

DANSKJOLAR

Kjolar i vackra tyger för orientalisk dans. Kjolar för magdansdräkter och dansträning. Att byta kjol på en magdansdräkt kan ge dräkten en helt ny look. Våra kjolar är i klassiska modeller i satin och chiffong. Matcha din kjol till dina danskläder. Kjolarna kan vara utan slitsar, ha en slits eller två slitsar. Du kan enkelt reglera en slits med en säkerhetsnål. Storleken är One size med elastisk resår högst upp så den kan passa flera höftmått. Om en kjol är för lång kan man enkelt korta ner den utan att sy. Bara rulla resåren och bär ett magdansbälte över. Kjolarna kan tvättas i maskin.

ISISVINGAR

Vingar och tillbehör för orientalisk dans. Vingar är vackra dansredskap. De tillverkas oftast i metallictyger men finns även i silke och chiffong. Dansvingar kan ha öppen och stängd baksida. Till vingarna finns det metallpinnar som förs in i en skåra. Pinnarna som vi säljer är utdragbara så du kan enkelt packa ner dem i väskan på väg till dansträning eller uppträdande. Isisvingar är ett ganska nytt dansredskap. Men trots det används det av magdansöser jorden runt. Du kan matcha dem med samma färg som dina danskläder. Magdansvingar används främst när magdansösen gör entré. Men det är inte ovanligt att se magdansöser dansa hela låtar med vingar.

DANSSLÖJOR

Slöjor i chiffong för orientalisk dans. Slöjor i chiffong är ett klassiska dansredskap. Slöjan används främst av magdansöser när de gör entré på scen. Den ramar in dansaren och syns på långt håll vilket är en fördel om man har en stor publik och vill synas på avstånd. En chiffongslöja har mer tyngd än en silkesslöja. Matcha slöjan till dina danskläder. Du kan hålla den i händerna och skapa vackra former i luften. Om du dansar med en shamadan (ljuskrona på huvudet) så är detta en perfekt sjal att ha under ljuskronan för att skydda håret från stearin. En klassisk chiffongslöja är ett måste i dansgarderoben!

Coverups & Kaftaner

Danskläder att bära över magdansdräkter mellan shower eller för folklore. Coverups kallar man de danskläder som man bär över sin magdansdräkt mellan uppträdandena. De kan bestå av olika danskläder som kappor, tunikor, sjalar eller abayas. Namnet kommer från engelskans ”to cover” vilket betyder ”att täcka”. Magdansöser föredrar abaya som en coverup över sin dansdräkt. För att enkelt kunna skyla sig i väntan på att gå på scen eller mellan shower. Till detta syfte är en abaya med knäppning på framsidan att föredra. Orientaliska dansare använder även traditionella arabiska klänningar till framträdanden av orientaliska folkdanser.

2 produkter

PRIVATLEKTIONER

Privatlektioner är ett bra val för dig som vill utvecklas inom orientalisk dans. Här kan Selina skräddarsy danslektionerna efter dina önskemål. Tillsammans går ni igenom vad du vill lära dig och i vilken takt. Grundsteg för dig som är nybörjare eller en skräddarsydd dans för dig som vill uppträda eller tävla. Selina utbildar även dansare som vill lära sig undervisa. Danslektioner kan ges till en dansare eller en mindre grupp om två till tre dansare. Om ni är fler dansare så får ni rabatt. Köp paket med flera danslektioner och få varje lektion till en lägre kostnad. Lektionerna kan användas 1 år från inköpsdatum.

8 produkter

KURSER

Dansöz har prisvärda magdanskurser. Vi har en diplomerad instruktör som utbildar dansare internationellt. Våra kurser är både för nybörjare och fortsättare. För att gå en kurs hos oss måste du vara medlem i föreningen Dansöz. Medlemskapet köper du separat nedan samtidigt som din kurs. På danskurserna är vi bara tjejer. Vi har ingen insyn i våra lokaler och ett eget omklädningsrum. Kika även på våra ”Drop in kort”. På lektionerna är det valfri klädsel. De flesta har enkla danskläder i form av leggings, topp och höftsjal. Vi dansar barfota. Du kan köpa danskläder för träning här på hemsidan och få dem på danskursen.

MÖHIPPA

Ska du arrangera en möhippa för din väninna så är detta något för dig! Magdans är en sensuell och flörtig dans. En danslektion med tjejgänget brukar leda till många skratt. Det krävs inga danskunskaper för att delta. Alla i gruppen kan delta i danslektionen. Nedan finns olika paket med möhippor. Paket för den lilla budgeten med färre deltagare. Och paket för de som vill lyxa till möhippan. Då ingår tex att bruden får bära danskläder i form av en magdansdräkt. Hela gruppen får bära höftsjalar. Selina kan även uppträda för gruppen. Möhippan kan hållas i en dansstudio i Malmö C eller hos er.

SHOWER

Om du vill göra något speciellt för dina gäster så är en show med magdans perfekt. Selina erbjuder fyra shower. Hennes shower är underhållning som passar hela familjen. Hon bär danskläder från Mellanösterns mest kända designers. Ju mer information Selina får om ert event ju bättre kan hon skräddarsy sin show. Exempelvis kanske era gäster är från Libanon och vill ha libanesiska låtar. Eller kanske era gäster är från Sverige men ni vet att ni vill ha lugn och harmonisk eller fartfylld och spännande musik. Selina har uppträtt på allt från palats i Dubai till små födelsedagsfester i Malmö. Så hon har erfarenhet av att skräddarsy shower för olika event.

Erbjudande!

Pinnar till isisvingar 199:-

Ordinarie pris 249:-

Dessa fantastiska redskap kan användas till alla dina isisvingar och även silkesslöjor med fållad kant. De håller upp tyget stadigt jämfört med pinnar i plast och trä. Pinnarna är enkla att ”skaka tyget” med och ryms enkelt i din väska på väg till träning och uppträdande.

Erbjudandet gäller så länge lagret räcker.

Fraktalternativ

FRAKT I SVERIGE
Normal: (1-5 dagar): 69kr
Hämta på din danskurs på Dansöz: 0kr

FRAKT UTANFÖR SVERIGE
Utrikes frakt med svensk post,
Spårbart utan försäkring (3-6 dagar): 280kr

Notera att detta är tiderna posten tar att leverera paketet.
Vi tar även 1-3 dagar för att packa varan. Detta gäller vardagar.

BETALNINGSINFORMATION

Swish: 123 541 72 09
PayPal: info@selinasevil.se

SVENSK BANKÖVERFÖRING
Bankgiro: 232-3335

INTERNATIONELL BANKÖVERFÖRING
IBAN SE57 8000 0821 4990 4342 6759
BIC SWEDNESS
BIC SWEDNESSXXX.

Danskläder på nätet

Välkommen till vår lilla webbshop. Här satsar vi på att erbjuda danskläder med inriktning på orientaliska danskläder till bra priser. I vårt sortiment finner du träningskläder för dans som: byxor, toppar, magnät och bodys. Vi har även magdanskläder för uppträdande som magdansdräkter, slöjor, isivingar, dansklänningar, dansskor och danskjolar.

 

Dansskläder i Sverige

Vår webshop ligger i Sverige, närmare bestämt i Malmö. När du handlar av oss gäller svenska försäljningslagar och rekommendationer. Läs mer om konsumentköpslagen här. Därför kan du känna dig säker när du beställer danskläder av oss.

 

Orientaliska danskläder

Vårt sortiment fokuserar på orientaliska danskläder. Men många av våra varor kan användas inom andra dansformer och annan scenkonst. Våra danssskor passar utmärkt för latinamerikanska danser som salsa. Våra set med bälte och bh och våra korta kjolar passar till samba. Våra sjalar, fanveils och vingar är populära hos teatergrupper och skolor med barnföreställningar. Var kreativ och hitta dina favoriter.

 

Arabiska danskläder

Våra danskläder är oftast i arabisk design. Våra vackra magdansdräkter och kaftaner är från Mellanöstern. Andra varor som våra fanveils och dansskor tillverkas i Kina.  Vi har även vackra danskläder som tillverkas i Europa. Storlekarna skiljer ofta mellan dessa länder. Därför skriver vi ofta ut måtten. Så du kan vara säker på att dina danskläder passar perfekt.

 

Vilka danskläder behöver du som nybörjare?

Om du ska börja på din första magdanskurs är det viktigaste plagget en höftsjal. De flesta föredrar en enkel höftsjal med mynt. Med denna sjal kan du se och höra dina rörelser. Ett annat viktigt plagg är ett par bekväma byxor och en tight topp. Det är viktigt att instruktören kan se hur du rör dina knän och din mage. Ett par mjuka dansskor med öppen tå är också bra för dansträning. De skyddar din trampdyna när du börjar dansa uppe på tå.

 

Vilka danskläder behöver du som ska uppträda med magdans?

Till uppträdande i magdans är den klassiska klädseln en två-delad magdansdräkt. Den består oftast av en danskjol som ska sitta på höfterna och nå golvet. Över den bärs ett bälte. Upptill klär du dig i en matchande bh. Om du vill täcka magen är ett magnät ett bra komplement.

 

Vilka danskläder behöver du som ska uppträda med orientaliska folkdanser?

Varje folkdans har ett eller flera plagg som traditionellt används till dansen. Vanliga folkdanser som magdansöser dansar är tex saidi, khaliji och iraki. Dessa danser har ibland även tillhörande redskap som käppar och dolkar. Fråga din dansinstruktör om du är osäker på vilken typ av danskläder du behöver. I våra beskrivningar förklarar vi vad de olika danskläderna är avsedda för.

 

Hur tvättar man danskläder?

Danskläder med mycket dekorationer kan skadas om man tvättar dem i maskin. I varje produktbeskrivning står det hur du kan tvätta varan. Silke ska handtvättas utan sköljmedel. Magdansdräkter med mycket dekorationer som mynt och kristaller i metallfäste kan vädras eller handtvättas försiktigt utan att blötlägga dekorationerna i metall. Tvätta alltid starka färger för sig och använd inte blekningsmedel på vita plagg.

0