Dansöz Dansskola

Börja dansa
magdans

Magdanskurser

Våra magdanskurser startar 17 & 18 Februari. Gå flera danskurser och dansa till superpris!

Kurserna är på olika nivåer, endast för tjejer och vi dansar i en lokal utan insyn. 

Köp en magdanskurs genom att klicka på en av bilderna nedan och fortsätt till kassan. Betala via Swish, BG eller PayPal.

Erbjudande

 

2 workshops 500:-

Workshop Shabi 3/12
Workshop Yearning 28/1

Ordinarie pris 580:-
* Gäller tills vidare i mån av plats

Mängdrabatt

Dansa mer – spara mer!

 

Gå 2 kurser för 1000:-  Kod: spara500
Gå 3 kurser för 1400:-  Kod: spara850
Gå 4 kurser för 1800:-  Kod: spara1200
Gå 5 kurser för 2000:-  Kod: spara1750


Koden skriver du in i fältet ”Rabattkod” i kassan.
* Gäller tills vidare i mån av plats

kurs i magdans

 

Nybörjarkurs i magdans

Lär dig dansa magdans. Magdans är en personlig dansform som inte vänder sig till en speciell åldersgrupp. Hos oss dansar tjejer och kvinnor i alla åldrar. Våra kursdeltagare är oftast i åldrar mellan 17-65.

Magdans består av rörelser med hela kroppen. Vi använder oss av mycket isolationer. Vissa rörelser knyter vi ihop till mjuka vågor och andra delar vi upp i skak och markeringar. Det är otroligt roligt att utmana kroppen och för varje lektion lär du dig nya rörelser.

Orientalisk dans även kallat magdans är världens äldsta dansform. Här får du lära dig grunderna av ett av Sveriges främsta proffs! Lär dig mjuka och skarpa grundsteg, hållning och historian bakom rörelserna.

10 danslektioner på Söndagar med start 17 Februari 2019. Tid: 17.10-18.20. Lärare Selina. Ordinarie pris: 1000kr Nu 750:-

orientalisk kurs

 

Nybörjare Plus

En nivå som ofta försvinner på dansskolor är den då man precis börjat få grepp om grunderna. Istället för att att de tränas in väl och stärks så kastas man in i magdansvärldens spännande ämnen med koreografier och redskap.

Denna kursen är tänkt för dig som vill stärka och utveckla grundteknik. Perfekt komplement eller fortsättning på nybörjarkursen. Även du som dansat flera terminer kan dra nytta av detta kursinnehållet. Att finslipa och stärka sin grund gör även erfarna dansare nytta.

Vi kommer fokusera på att sätta alla grundsteg i rörelse; kameler, åttor, twists, slides mm. Du kommer att börja röra dig mer elegant på dansgolvet och även lära dig addera lager på dina grundsteg.

10 danslektioner på Måndagar med start 18 Februari 2019. Tid: 17.10-18.20. Lärare Selina. Ordinarie pris: 1000kr Nu 750:-

dansskola magdans

 

Käppteknik & kombinationer

Teknik och kombinationer med käpp för dig som dansat minst 2 terminer eller motsvarande. Du behöver inte ha dansat med käpp tidigare. Käpp medtages, köpes eller lånas av oss.

Selina delar med sig av sina favoritrörelser med käpp. Lektionerna utgörs av teknik med käpp och kombinationer med käpp.

Det är viktigt du har koll på magdansens grundsteg för denna kursen går ut på att kombinera dem med teknik med käpp. De flesta kombinationerna är ren magdans men även inslag av folklore med käpp som saidi och dabke.

Varje lektion lär du dig ny teknik som sätts ihop till kombinationer. En bra kurs för fortsättaren som behöver ny inspiration!

10 danslektioner på Söndagar med start 17 Februari 2019. Tid: 18.30-19.40. Lärare Selina. Ordinarie pris: 1000kr Nu 750:-

magdans kurs

 

Koreografi Enta Omri

Koreogafi i stilen Tarab med slöja, passion & floorwork! Vi dansar till låten Enda Omri av Oum Kalthoum.

Vi lägger fokus på att röra oss elegant med slöja till orkesterns mäktiga musik men kommer även uppmärksamma soloinslagen av instrumenten Oud och Kanoun som vi lekfullt fångar med olika höftrörelser.

Som en modern twist inkluderar vi även ett smakfullt inslag av floorwork, (sittande och liggande dans), inspirerat av turkisk magdans.

Denna magdanskursen är den på högst nivå under vårterminen. Den lämpar sig för dig som dansat 6 terminer eller motsvarande. Du behöver inte ha förkunskaper i floorwork men du bör ha kunna grunderna i dans med slöja. Alla deltagar får anteckningar utan kostnad. Slöja medtages, köpes eller lånas. 

10 danslektioner på Måndagar med start 18 Februari 2019. Tid: 18.30-19.40. Lärare Selina. Ordinarie pris: 1000kr Nu 750:-

magdans skor

 

Wow Factor

Här tränar vi det som så många av oss imponeras av när vi ser en skicklig magdansös uppträda – Wowfaktorer! En teknikkurs för dig som vill imponera!

Teknik för scendans: snurrar, flexibilitet, hårkast och andra divafasoner. Lektionerna inkluderar en rejäl uppvärmning, teknik som tränar din balans och flexibilitet.

Dansskor med klack kan användas för dem som vill. Tag även med knäskydd om du vill vara mer bekväm när vi dansar sittandes.

För dig dansvana och orientaliska danskunskaper. Vilket innebär att du inte behöver ha hög orientalisk dansvana för att gå denna kurs. Då många moment som exempelvis backbends inte är beroende av tidigare orientalisk dansträning.

10 danslektioner på Söndagar med start 17 Februari 2019. Tid: 19.50-21.00. Lärare Selina. Ordinarie pris: 1000kr Nu 750:-

shabi magdanskurs

 

Shaabi Impro & Teknik

Shabi är en egyptisk dansstil där magdans blandas med fräcka och ibland opolerade rörelser för att passa till populära svängiga låtar. Tekniken kan användas både på fest och scen.

På denna kurs lär du dig definiera en shabilåt. Du lär dig flera av de mest populära låtarna och hur du kan röra dig till dem, både med magdansrörelser och rörelser som faller helt i shabikategorin. Dansa flörtigt och kaxigt med utstrålning.

Selina uppträder endast med improvisation och har tränat många professionella dansare i att improvisera. Om detta är något du behöver träna på så kommer denna kursen hjälpa dig. Kursen passar dig som har dansvana motsvarande 2 terminer eller mer. Högt tempo utlovas! Ta med vattenflaska = bra ide!

10 danslektioner på Måndagar med start 18 Februari 2019. Tid: 19.50-21.00. Lärare Selina. Ordinarie pris: 1000kr Nu 750:-

Drop in kort

Droppa in på våra magdanskurser

Vi har emellanåt medlemmar som har svårt att binda sig till en hel termin på 10 veckor. Kanske jobbar man olika tider vissa veckor eller planerar en längre semester som gör att man kommer missa flera kurstillfälle.

För att lösa detta för er erbjuder vi drop in kort. Med ett drop in kort får du möjligheten att oanmäld droppa in på valfria lektioner under terminen. Kortet beställs på hemsidan och hämtas ut hos Selina på danslektionen. Varje gång du närvarar vid en lektion kryssar Selina i en ruta på kortet.

Kortet är giltigt under ett helt kalenderår och gäller på alla våra terminskurser (ej workshops och andra event). Kortet är personligt och kan inte överföras till kommande år. Korten säljs i begränsad mängd för att försäkra att våra kurser aldrig överskrider maxgränsen för antal deltagare.

Köp ett drop in kort med 10 danslektioner

Köp ett drop in kort med 5 danslektioner

Medlemskap i Dansöz

Dansöz är en ideell förening och våra danskurser och dansevent vänder sig till våra medlemmar. Därför måste man vara medlem för att dansa hos oss. Medlemskapet kostar 50kr per kalenderår (dvs från Januari till December under aktuellt år). Vill man vara medlem kommande år får man köpa ett nytt medlemskap när året påbörjats.

Dansöz skapades för att sprida orientalisk danskultur. Föreningens fokus startade med just Turkisk dans men växte snabbt till även arabiska och andra orientaliska danser. Föreningen är religiöst och politiskt obunden.

Som medlem accepterar man att följa de villkor & trivselregler som står listade längre ner på sidan. Personuppgifter behandlas endast av oss och synas enbart av fritidsförvaltningen på Malmö stad och vår samarbetspartner Studieförbundet Vuxenskolan. Vi delar inte dina uppgifter med andra som använder dem för att skicka reklam.

Lokal för magdanskurserna

Från och med Augusti 2018 kommer vi finnas på Norra Skolgatan 10B i sal 9. Några minuters promenad från förra danslokalen.

Denna sal ligger på vån 3 och är helt utan insyn. I denna lokal kommer inte användning av porttelefon och koder behövas. Det är bara att traska in i trapphuset när ni kommer!

Lokalen är ljus och fräsch med två spegelväggar och tillgång till toalett.

Terminskurserna att hållas på Måndagar istället för Söndagar. Vi kommer att ha workshops på andra dagar än måndagar. Detta står alltid beskrivet i beskrivningen för varje danskurs och workshop.

Vår danslärare Selina Sevil

Selina är en av Skandinaviens främsta magdansöser. Hon är utbildad i inte bara egyptiskt utan även turkisk och libanesisk magdans (i Turkiet och Libanon). Hon har genom  Mellanösterns främsta artistagentur för magdansöser (i Libanon) uppträtt i Dubai, Qatar, Libanon, Oman, Tunisien, Irak mfl under flera år. Hon bjudits in att undervisa på flera skolor i världen bland annat i Kina.

Selina har en fantasifull och uppfinningsrik inställning till undervisning i  magdans. Hon har hög energi, en sprudlande personlighet och ett stort intresse för orientalisk dans. Hon åtar sig att få varje elev att maximera sin danspotential, går hon den extra milen för att uppnå resultat.

Som en professionell danslärare anstränger hon sig för att förstå behoven hos sina elever och arbetar hårt för att ta fram deras inre potential. Selina anser att ingen elev kan lyckas utan stöd och därför går hennes metod ut på att vägleda dem på alla sätt som hon kan. Hon planerar, förbereder och levererar välgjorda och skräddarsydda danslektioner som utvecklar elever på olika nivåer.

På hennes dansskola använder hon olika undervisningsmetoder för att få ut det bästa av sina elever. Det är viktigt för Selina att inte bara lära ut teknik. Hon berättar även om dansens historia och dansen idag i Mellanöstern.

Läs mer om Selinas internationella karriär som danslärare, artist & magdansös.

Här har Selina undervisat

 • Fantasia Festival (England)
 • Dansöz dansskola (Sverige)
 • Forum Gym (Sverige)
 • Ataturk organisation (Sverige)
 • Belly Dance China (Kina)
 • Cafe La Danse (Dubai)
 • Malmös grundskolor (Sverige)

Här har Selina undervisat

 • Danish Open Bellydance (Danmark)
 • Denmarks magdansskola (Danmark)
 • Euro Raks Festival (Polen)
 • Khan-El-Khalili Festival (Tyskland)
 • Jwaad Festival (England)
 • Egyptian Feever Festival (Polen)
 • AAOD organization (Danmark)

Här har Selina undervisat

 • Salsa Sabrosa dansskola (Sverige)
 • Malmö sjukhus (Sverige)
 • Malmö stadshus (Sverige)
 • Orientaliskt danscenter (Sverige)
 • Studieförbundet SV (Sverige)
 • Lady Fitness Center (Sverige)
 • Layali dansskola (Sverige)

”De bästa orientaliska dansarna är inte de som utför tekniken bäst, utan de som förstår bakgrunden till teknikens uppkomst, först då kan man dansa orientalisk dans med känsla. Och orientalisk dans är känsla i rörelse.”

Selina Sevil

Villkor & FAQ

Här får du nyttig information inför din magdanskurs. När du bokar en magdanskurs hos oss godkänner du villkoren nedan.

Prova på

Det går att prova på en lektion för 130:- om det är så att magdanskursen inte är fullbokad. Om en magdanskurs är fullbokad så står detta på kursschemat. Skriver man sedan in sig på denna kurs dras de 130:- man betalt från kursavgiften.

Danslokalen

Du hittar oss på Norra Skolgatan 10 i centrala Malmö. I Ungdomens Hus vid ett stenkast från Triangeln. Vi förbehåller oss rätten att byta lokal vid akuta behov. Det finns omklädningsrum och duschrum. Det är dock vanligt att eleverna väljer att byta om snabbt i danssalen.

Vid sjukdom

Dansöz förbehåller sig rätten att byta instruktör eller förlänga terminen om magdanskursens danslärare skulle vara sjuk och inte kan hålla utsatta danslektioner. Skulle du bli sjuk och missa ett kurstillfälle behöver du ej meddela detta till Dansöz. Din plats är reserverad till dig från terminens start till terminens slut oavsett. Det är elevens ansvar att anmäla sig i god tid samt att ta del av de lektioner magdanskursen innehåller och om eleven missar lektioner utgår ingen kompensation.

Anmälan

När en anmälan till magdanskurser görs reserveras en plats. Anmälan är bindande vilket innebär att du förbinder dig till att betala magdanskursen och ej kan avboka utan kostnad, oavsett anledning till varför du inte kan ta del av magdanskursen. Om du bokat magdanskursen online gäller reglerna om ångerrätt. Ångerrätten innebär att du kan ångra din anmälan genom att sända ett mail till [email protected] inom 14 dagar efter det att vi bekräftat anmälan. Om du tar tillbaka din anmälan senast en vecka före kursstart, debiteras en administrationsavgift på 250 kr. Om anmälan tas tillbaka mindre än en vecka före kursstart debiteras halva kursavgiften. Om kursen har startat har du accepterat att avstå från din ångerrätt. Om du avbryter magdanskursen när den har startat är du skyldig att betala full kursavgift.

Betalning

Du betalar online på hemsidan när du anmäler dig till din magdanskurs. På hemsidan kan du välja mellan att betala med kort eller PayPal (PayPalkonto krävs inte för att man ska kunna genomföra betalningen). Om du inte har ett PayPal eller betalkort kan du betala på BG 232-335 och maila in din anmälan. Om man inte betalt sin magdanskurs och sitt medlemskap i tid så skickar Dansöz en påminnelsefaktura med påminnelseavgift på 50:- till elevens mail. Om denna faktura inte betals lämnas ärendet vidare till inkasso.

Klädsel

De flesta klär sig i leggings och linne med något att knyta runt höfterna. Vi dansar barfota eller i dansskor. Det viktigaste är att du känner dig bekväm. Vi har ofta danskläder till försäljning på magdanskurserna.

Medlemskap

Medlemskapet kostar 50:- och betalas varje kalenderår. Denna betalning görs antingen fristående för den som bara vill vara medlem eller i samband med betalning för den magdanskurs man ska påbörja. För att ta del av våra magdanskurser och aktiviteter måste man vara medlem.

Övrigt