magdanskurser malmö

Magdanskurser

Nyheter

 • Våra magdanskurser i Malmö startar i Oktober
 • 5 nya kurser på 10 veckor.
 • Vi har även en onlinekurs på Facebook, läs mer här
 • Nya danskläder i butiken

Magdanskurser & workshops

Vi har kurser i magdans. Anmäl dig nedan. Klicka på bilderna nedan för att läsa mer om kurserna och anmäla dig.

Medlemskap är obligatoriskt för alla som dansar hos oss. Medlemskap för 2021 kan du köpa på denna sidan.

Kurserna startar i Oktober på Norra skolgatan 10 B, våning 3.

Anländ 10 minuter innan för insläpp så att vi kan starta i tid. Kommer ni försent kan ni knacka på dörren.

Magdanskurser

Kurser i magdans 2021

Boka tidigt priset gäller tom 25 Juli. Förra terminen var vi fullbokade så säkra din plats så snart du kan! Klicka på bilderna nedan för att läsa mer om kurserna och anmäla dig. Du kan även prova en lektion i magdans gratis. Medlemskap är obligatoriskt för alla som dansar hos oss. Medlemskapet kostar 50:- per år och det kan köpas nedan.

Drop in kort

Droppa in på våra magdanskurser

Våra medlemmar har ibland svårt att binda sig till en hel termin på 10 veckor. Kanske jobbar man olika tider vissa veckor eller planerar en längre semester som gör att man kommer missa flera kurstillfälle.

För att lösa detta för er erbjuder vi kort om fem eller tio lektioner. Med ett drop in kort får du möjligheten att oanmäld droppa in på valfria magdanskurser under terminen. Kortet beställs på hemsidan och hämtas ut hos Selina på danslektionen. Varje gång du närvarar vid en lektion kryssar Selina i en ruta på kortet.

Kortet är giltigt under ett helt kalenderår och gäller på alla våra terminskurser (ej workshops och andra event). Ditt kort är personligt och kan inte överföras till kommande år. De säljs i begränsad mängd för att försäkra att våra kurser aldrig överskrider maxgränsen för antal deltagare.

Medlemskap i Dansöz

Bli medlem i vår förening

Dansöz är en ideell förening och våra danskurser och dansevent vänder sig till våra medlemmar. Därför måste man vara medlem för att dansa hos oss. Medlemskapet kostar 50kr per kalenderår (dvs från Januari till December under aktuellt år). Vill man vara medlem kommande år får man köpa ett nytt medlemskap när året påbörjats.

Föreningen Dansöz skapades för att sprida orientalisk danskultur. Vår fokus startade med just Turkisk dans men växte snabbt till arabiska och andra orientaliska danser. Dansöz är en religiöst och politiskt obunden organisation.

Som medlem accepterar man att följa de villkor & trivselregler som står listade längre ner på sidan. Personuppgifter behandlas endast av oss och synas enbart av fritidsförvaltningen på Malmö stad och vår samarbetspartner Studieförbundet Vuxenskolan. Personalen på Dansöz delar inte dina uppgifter med andra som använder dem för att skicka reklam.

Dansstudio för våra magdanskurser

Från och med Augusti 2018 finns vi på Norra Skolgatan 10B i sal 9. Några minuters promenad från Triangelns köpcentra.

Denna sal ligger på vån 3 och är helt utan insyn.

Lokalen är ljus och fräsch med nytt golv och  två spegelväggar. Lokalen har ett eget nyrenoverat omklädningsrum med badrum och dusch.

magdansos-magdanskurser

Danslärare på våra magdanskurser

Selina är en av Skandinaviens främsta magdansöser. Utbildad i inte bara egyptiskt utan även turkisk och libanesisk magdans, i Turkiet och Libanon.

Genom  Mellanösterns främsta artistagentur för magdansöser (i Libanon) har hon uppträtt i Dubai, Qatar, Libanon, Oman, Tunisien, Irak mfl under flera år. Dessutom har hon bjudits in för att att undervisa på olika dansskolor i världen.

Selina har en uppfinningsrik inställning till undervisning i magdans. Och En sprudlande personlighet och stort intresse för orientalisk dans. På Dansöz använder hon olika undervisningstekniker för att få ut det bästa av sina elever.

Det är viktigt för Selina att inte bara lära ut teknik. Hon berättar även om dansens historia och dansen idag i Mellanöstern.

Här har Selina undervisat
  • Fantasia Festival (England)
  • Dansöz dansskola (Sverige)
  • Forum Gym (Sverige)
  • Ataturk organisation (Sverige)
  • Belly Dance China (Kina)
  • Cafe La Danse (Dubai)
  • Malmös grundskolor (Sverige)
  • Danish Open Bellydance (Danmark)
  • Denmarks Mavedansskole (Danmark)
  • Euro Raks Festival (Polen)
  • Khan-El-Khalili Festival (Tyskland)
  • Jwaad Festival (England)
  • Egyptian Feever Festival (Polen)
  • AAOD organization (Danmark
  • Salsa Sabrosa dansskola (Sverige)
  • Sjukhuset i Malmö (Sverige)
  • Stadshuset i Malmö (Sverige)
  • Orientaliskt danscenter (Sverige)
  • Studieförbundet SV (Sverige)
  • Lady Fitness Center (Sverige)
  • Layali Dansskola (Sverige)
  • Malmö Dansakademi (Sverige)
  • Desert Rose Festival (Israel)

”De bästa orientaliska dansarna är inte de som utför tekniken bäst, utan de som förstår bakgrunden till teknikens uppkomst, först då kan man dansa orientalisk dans med känsla. Och orientalisk dans är känsla i rörelse.”

Selina Sevil

Professionell Magdansös & Dansinstruktör

orientalisk-dans2-1

Frågor & svar om magdanskurser

 

Vilka nivåer har ni på magdanskurserna?

Terminskurserna är oftast på nybörjarnivå, lätt fortsättningsnivå och fortsättningsnivå.

 

Vilken magdanskurs ska jag välja?

Välj själv vilken nivå du vill gå på. Grundkurs för att repetera. Eller en fortsättningskurs på högre nivå som en utmaning. Notera dock att vi inte upprepar grundteknik på en fortsättningskurs. Du får gärna delta och träna extra hemma eller på privatlektioner som kompensation. Men vi kan inte stanna upp en kurs på fortsättningsnivå för att besvara frågor om grundsteg.

 

Kan man prova en magdanslektion innan man bestämmer sig?

Ja det kan man absolut göra. Lägg varan ”Prova en gratis lektion i magdans” i din kundkorg och checka ut. Det kostar ingenting. Du väljer själv vilken magdanskurs och vilken datum du vill prova på.

 

Vad ska jag ha på mig på magdanslektionen?

Danskläder kan se olika ut. Vi rekommenderar alla att bära en sjal runt höfterna. I övrigt är det viktigt insruktören kan se rörelserna på dina knän och din mage. Detta kan uppnås genom att tex ha på sig leggings och ett tight linne. I Selina’s Bazaar finns hela set med danskläder för magdanskurser. Komplettera med ett par mjuka dansskor så har du allt du behöver.

 

Finns det åldersgräns för magdanskurserna?

Eleverna på Dansöz har som yngst varit 6 år och som äldst 85 år. Så nej det kan vi inte påstå. Men vi har inga kurser endast avsedda för barn. Barn under 12 får gärna dansa med sina mammor. Eller själva med en vuxengrupp om de klarar det. Många barn klarar det teknikmässigt.

 

Vad är bra att träna som komplement till magdanskurserna?

Om du verkligen vill satsa på att bli en duktig dansare så rekommenderar vi även balett och yoga. Balett är en grund i magdans och yoga ger dig flexibilitet. Ett riktigt bra komplement till dina magdanskurser.

 

Hur mycket lär jag mig på en termin med magdanskurser?

Det är väldigt individuellt vad man lär sig på en termin i magdans. I varje kursbeskrivning preciseras innehållet i kursen. På en grundkurs lär du dig tillräckligt många steg för att dansa som gäst på en arabisk fest. Exempelvis ett bröllop.

 

Jag vill bli danslärare i orientalisk dans, kan ni hjälpa mig?

Selina har utbildat många danslärare i orientalisk dans. Både i Sverige och utomlands. Om du vill lära dig att undervisa bör du ha en gedigen grund som orientalisk dansare. Har du inte det så kan detta även tränas upp med Selina. Förvänta dig dock att detta är något som tränas upp över år. Det finns ingen genväg till att bli dansinstruktör.

 

Har ni tips på hur man lär sig magdans fortare?

Träna lite varje dag. Lyssna mycket på orientalisk musik. Titta mycket på olika dansöser. Försök förstå dansen. De olika stilarna och variationer i musiken. Det måste kännas roligt att dansa annars är det omöjligt. Försök att få in det i din vardag i så små doser att du inte tycker det är jobbigt. Fortsätt tills detta blir en vana. När du gjort detta några månader kan du utöka tiden. Innan du vet ordet av har du utvecklats massor.

 

Jag har en fysisk skada, kan jag gå på magdanskurser ändå?

Det beror på vilken skada du har. Magdans finns i många stilar. Vissa använder mer av olika kroppsdelar. När man dansar magdans använder man sig mycket av knäna. Om man har en kraftig knäskada kan det vara svårt att dansa orientalisk dans. Lika så om man har en kraftig ryggskada. Men detta är väldigt individuellt. Ibland rekommenderar läkaren att patienter med skador ska just träna dem. Det bästa du kan göra är att rådfråga dig läkare. Ta gärna ”en gratis prova på lektion i magdans” och känn efter hur det känns.

 

Får man plattare mage av att dansa magdans?

Man bränner kalorier när man rör sig. Och man stärker musklerna i magen när man använder dem. På sikt kan detta ge visuella resultat. Men om man går en kurs i veckan lär detta inte ge någon visuell effekt på magen. Kombinera istället magdans med en god kost och styrketräning.

 

Var kan jag hitta magdansmusik och inspiration?

Idag finns det så mycket musik online att ta del av utan kostnad. YouTube och Spotify är två underbara platser att streama musik. På Selinas YouTubekanal använder hon ofta musik som ni har på magdanskurserna. Titeln står ofta i texten så du kan söka vidare på mer musik från samma artist. Selina laddar ofta upp klipp med magdans. Följ henne på Youtube för att inte missa nya videos

Villkor för våra magdanskurser

Nyttig information inför dina magdanskurser. Genom att boka en magdanskurs på hemsidan hos oss godkänner du villkoren nedan.

Kostar det att prova en magdanslektion?

Har du dansat hos oss tidigare eller inte bokat ”en gratis lektion i förväg” så kostar det att prova på. Du går att prova på en lektion för 130:- om det är så att magdanskursen inte är fullbokad. Om en magdanskurs är fullbokad så står detta på kursschemat. Skriver man sedan in sig på denna kurs dras de 130:- man betalt från kursavgiften.

 

Filma & fotografera på våra magdanskurser

Det är inte tillåtet att filma och fotografera på våra danskurser. Vill man göra detta måste man fråga läraren först. Detta så läraren kan informera hela gruppen och de som inte vill vara med i bild kan välja det.

 

Regler vid sjukdom

Dansöz förbehåller sig rätten att byta instruktör eller förlänga terminen om magdanskursens danslärare skulle vara sjuk och inte kan hålla utsatta danslektioner. Skulle du bli sjuk och missa ett kurstillfälle behöver du inte meddela detta till Dansöz. Din plats är reserverad till dig från terminens start till terminens slut. Det är elevens ansvar att anmäla sig i god tid. Samt att ta del av de lektioner magdanskursen innehåller. Och om eleven missar lektioner utgår ingen kompensation.

 

Villkor för betalning

Betala online på hemsidan när du anmäler dig till din magdanskurs. På hemsidan kan du välja mellan att betala med Swish, bankgiro eller PayPal. Vid obetald eller sen betalning av magdanskurs eller medlemskap skickar Dansöz en påminnelsefaktura. Påminnelsefakturan har en påminnelseavgift på 50:-. Påminnelsefakturan skickas till samma mail som används vid anmälan. Skulle denna faktura inte betalas lämnas ärendet vidare till inkasso.

 

Medlemskap

Medlemskapet kostar 50:- och betalas varje kalenderår. Denna betalning görs antingen fristående, för den som bara vill vara medlem. Eller i samband med betalning för den magdanskurs man ska påbörja. För att ta del av våra magdanskurser och aktiviteter måste man vara medlem.

 

Lokalbyte & lärarbyte

Dansstudion finns på Norra Skolgatan 10 i centrala Malmö. I Ungdomens Hus, ett stenkast från Triangeln. Vi förbehåller oss rätten att byta lokal och lärare vid behov.

 

Bindande anmälan till magdanskurser

När en anmälan till magdanskurser görs reserveras en plats. Anmälan är bindande. Vilket innebär att du förbinder dig till att betala magdanskursen. Och ej kan avboka utan kostnad. Detta gäller oavsett anledning till varför du inte kan ta del av magdanskursen.

 

Ångerrätt vid bokning online

Om du bokat magdanskursen online gäller reglerna om ångerrätt. Ångerrätten innebär att du kan ångra din anmälan genom att sända ett mail till info@selinasevil.se inom 14 dagar efter det att vi bekräftat anmälan. Skulle du ta tillbaka din anmälan senast en vecka före kursstart debiteras en administrationsavgift på 250 kr. Skulle anmälan tas tillbaka mindre än en vecka före kursstart debiteras halva kursavgiften. När kursen har startat har du accepterat att avstå från din ångerrätt. Om du avbryter magdanskursen när den har startat är du skyldig att betala full kursavgift.

 

Data skyddsförordningen (GDPR)

Dataskyddsförordningen (GDPR) gäller som lag i alla EU:s medlemsländer från och med den 25 maj 2018. Vid en anmälan till Dansöz insamlar vi uppgifter om namn, personnummer, adress och mail. Denna information lagras i vårt datasystem. Uppgifterna använder vi i vårt administrativa arbete samt för att skicka faktura och information. Du hamnar också i vårt system för utskick av nyhetsmail och mail vid olika angelägenheter. Du kan när som helst avregistrera dig från nyhetsbrevet. Vi lämnar eller säljer aldrig uppgifterna vidare till tredje part.

 

Force Majeure

Force Majeure såsom arbetskonflikt, naturhändelse, krig, myndighetsbeslut, myndighets ingripande, strejk, lockout, översvämning, allvarlig olyckshändelse, blockad, eldsvåda, miljökatastrof, allvarlig smittspridning eller annan omständighet som Dansöz inte råder över och som förhindrar Dansöz att fullgöra sina avtalsenliga skyldigheter befriar Dansöz från fullgörelse av dess skyldigheter. Sådan befrielse gäller under förutsättning att verksamheten inte heller kan bedrivas under tillfredsställande förhållanden. Motparten skall omedelbart underrättas om det föreligger omständigheter som kan föranleda tillämpning av denna bestämmelse.

0