magdanskurser malmö

Magdanskurser

Nyheter

 • Våra magdanskurser i Malmö startar i Oktober
 • 5 nya kurser på 10 veckor.
 • Vi har även en onlinekurs på Facebook, läs mer här
 • Nya danskläder i butiken

Magdanskurser & workshops

Vi har kurser i magdans. Anmäl dig nedan. Klicka på bilderna nedan för att läsa mer om kurserna och anmäla dig.

Medlemskap är obligatoriskt för alla som dansar hos oss. Medlemskap för 2021 kan du köpa på denna sidan.

Kurserna startar i Oktober på Norra skolgatan 10 B, våning 3.

Anländ 10 minuter innan för insläpp så att vi kan starta i tid. Kommer ni försent kan ni knacka på dörren.

Magdanskurser

Kurser i magdans 2021

Boka tidigt priset gäller tom 25 Juli. Förra terminen var vi fullbokade så säkra din plats så snart du kan! Klicka på bilderna nedan för att läsa mer om kurserna och anmäla dig. Du kan även prova en lektion i magdans gratis. Medlemskap är obligatoriskt för alla som dansar hos oss. Medlemskapet kostar 50:- per år och det kan köpas nedan.

Drop in kort

Droppa in på våra magdanskurser

Våra medlemmar har ibland svårt att binda sig till en hel termin på 10 veckor. Kanske jobbar man olika tider vissa veckor eller planerar en längre semester som gör att man kommer missa flera kurstillfälle.

För att lösa detta för er erbjuder vi kort om fem eller tio lektioner. Med ett drop in kort får du möjligheten att oanmäld droppa in på valfria magdanskurser under terminen. Kortet beställs på hemsidan och hämtas ut hos Selina på danslektionen. Varje gång du närvarar vid en lektion kryssar Selina i en ruta på kortet.

Kortet är giltigt under ett helt kalenderår och gäller på alla våra terminskurser (ej workshops och andra event). Ditt kort är personligt och kan inte överföras till kommande år. De säljs i begränsad mängd för att försäkra att våra kurser aldrig överskrider maxgränsen för antal deltagare.

Medlemskap i Dansöz

Bli medlem i vår förening

Dansöz är en ideell förening och våra danskurser och dansevent vänder sig till våra medlemmar. Därför måste man vara medlem för att dansa hos oss. Medlemskapet kostar 50kr per kalenderår (dvs från Januari till December under aktuellt år). Vill man vara medlem kommande år får man köpa ett nytt medlemskap när året påbörjats.

Föreningen Dansöz skapades för att sprida orientalisk danskultur. Vår fokus startade med just Turkisk dans men växte snabbt till arabiska och andra orientaliska danser. Dansöz är en religiöst och politiskt obunden organisation.

Som medlem accepterar man att följa de villkor & trivselregler som står listade längre ner på sidan. Personuppgifter behandlas endast av oss och synas enbart av fritidsförvaltningen på Malmö stad och vår samarbetspartner Studieförbundet Vuxenskolan. Personalen på Dansöz delar inte dina uppgifter med andra som använder dem för att skicka reklam.

Dansstudio för våra magdanskurser

Från och med Augusti 2018 finns vi på Norra Skolgatan 10B i sal 9. Några minuters promenad från Triangelns köpcentra.

Denna sal ligger på vån 3 och är helt utan insyn.

Lokalen är ljus och fräsch med nytt golv och  två spegelväggar. Lokalen har ett eget nyrenoverat omklädningsrum med badrum och dusch.

magdansos-magdanskurser

Danslärare på våra magdanskurser

Selina är en av Skandinaviens främsta magdansöser. Utbildad i inte bara egyptiskt utan även turkisk och libanesisk magdans, i Turkiet och Libanon.

Genom  Mellanösterns främsta artistagentur för magdansöser (i Libanon) har hon uppträtt i Dubai, Qatar, Libanon, Oman, Tunisien, Irak mfl under flera år. Dessutom har hon bjudits in för att att undervisa på olika dansskolor i världen.

Selina har en uppfinningsrik inställning till undervisning i magdans. Och En sprudlande personlighet och stort intresse för orientalisk dans. På Dansöz använder hon olika undervisningstekniker för att få ut det bästa av sina elever.

Det är viktigt för Selina att inte bara lära ut teknik. Hon berättar även om dansens historia och dansen idag i Mellanöstern.

Jag är super nöjd med alla kurser och workshops jag varit på hos Selina. Kursdagarna är de dagar man ser framemot mest i veckan. Selina sprider så mycket energi, glädje och kärlek på varje lektion.
På kurserna och workshopen lär man sig inte bara hur man dansar man får även kunskap och lärdom om historian bakom dansstilarna, olika tekniker och hur man kan dansa till olika instrument. Det kallar jag professionellt.

Anna Månsson

Elev

Jag har länge följt Selina på hennes blogg och annan media för att finna ny inspiration och vägledning inom magdansen. Så när Selina kom till Stockholm 2014 var jag överlycklig och gick självklart alla hennes workshops. Som lärare och dansare så är hon otroligt innovativ, kreativ och personlig. Jag utvecklade min dans avsevärt bara under dessa klasser och fick inblick i helt nya sätt att använda såväl props som danssteg. Ser fram emot att kunna ta fler klasser för Selina i framtiden!

Asta Karjalainen

Elev, Professionell magdansös

Att gå på kurs hos Selina är något av det bästa jag gjort. Hon förmedlar magdansens alla rörelser och med en sådan glädje, värme och humor som sällan går att hitta. Hon är även mån om att din teknik ska vara korrekt och hon delar gärna med sig av sin enorma kunskap kring dansens uppkomst, historia och samtida stilar. Det känns tryggt och roligt att delta i hennes klasser. Jag känner mig alltid så glad och fylld av energi efter en lektion med Selina.

Bekime Mehmedi

Elev

Selina är en av de bästa danslärare jag har dansat för. Hon är alltid pigg och glad och vet exakt hur man ska driva mig till att göra mitt allra bästa på varje danslektion. Jag har tagit flera privatlektioner och terminskurser med henne och alltid gått ut med ett leende på läpparna. Kan speciellt rekommendera Khaleegy dansklasserna, de är grymma!

Akasmah

Elev, Dansare i Turkish Delight & Black diamond

Blir alltid inspirerad av Selinas dans. Hon gör att jag vill utvecklas. Man kan fylla en bok med kunskap om orientalisk dans baserat på det hon säger på lektionerna. Det har jag gjort under flera år. Det är tydligt att det är Selinas mål att hennes elever ska kunna utvecklas på bästa sätt till de magdansöser de vill bli. Humor, kunskap och ödmjukhet gör att jag stannar på Dansöz.

Alva

Elev, Lärare i orientalisk dans

Sen Jag var liten har jag alltid älskat magdans. Jag flyttade från Eskilstuna till Malmö 2008 bara för att jag hittade Dansöz – den bästa magdansskolan och Selina Sevil – en otroligt duktig och professionell magdansös. Dansresan med Selina och hennes elever till Turkiet var en dröm för mig,en vecka full med nya uppleverser o massa magdans. Som lärare tycker jag Selina är noggran med hur hon lär ut magdans och gör det så det känns bekvämt o dansa i grupp. Jag är så otrolig tacksam för dem 3 åren hos Selina med massa skratt, kärlek och dans. Allt jag lärt mig och alla fina människor jag träffat från dansen. Bästa åren i mitt liv !

Magdansös Stella

Professionell magdansös i Los Angeles

Jag älskar att gå på Selinas kurser! De senaste året har jag gått flera gånger i veckan för jag tycker att det är så roligt. Jag har lärt mig så mycket! Selina är inte bara en bra pedagog, hon har också en djup kunskap om orientalisk dans och musik. Jag har lärt mig mer om teknik och också hur musiken fungerar vilket hjälper mig att dansa på egen hand. Selina skapar kreativa, inspirerande och lekfulla koreografier. Hon lyckas också skapa en skön stämning i gruppen, med många goa skratt och en gemenskap som gör att vi vågar lite mer. Sammantaget ger hon det där lilla extra som får mig att längta tills nästa gång jag får komma till kursen och dansa.

Helena Fehrman

Elev

När Selina skapar en koreografi åt mig lyssnar hon på mina önskningar och lägger till olika element för att utmana mig, vilket jag verkligen gillar! Dessutom är hon bra på att höra de små accenterna i musiken som många missar.

Jag tycker att hennes magdanskurser är väldigt inspirerande, inte bara ur teknisk synpunkt, men också ur kulturellt perspektiv. Hon berättar intressanta historier för att sätta dansen i kontext.

Jag ser fram emot var och en av hennes klasser och jag vet att jag fortsätter att utvecklas snabbt med henne.

Helene

Elev, Mybellydancejourney.com

Styrelsen för AAOD, är mycket glada över att Selina kom till Århus, Danmark en helg för att undervisa. Alla deltagare var mycket nöjda med workshopsen. Selina är en underbar dansare och artist, och hon är mycket professionell som dansinstruktör. Dessutom har Selina en riktigt härlig och vinnande personlighet. Allt detta gjorde workshopsen i Århus till en unik upplevelse och vi alla ser fram emot att välkomna Selina till AAOD igen.

Lone Buus, för AAOD

Elev, Aarhus Oriental Dance Association

Jag har träffat en hel del orientaliska dansare. Men Selina Sevil tillhör en liten grupp av orientaliska dansare som jag valt att utöka mina danskunskaper hos. Hos Selina tränade jag balans och att lugna min dynamiska dans. Selina som en av de få dansarna, som har elegansen, den feminina charmen och hög teknik. Ser med glädje fram emot att fortsätta ta danslektioner av Selina.

Asia Maciejewska

Elev, Professionell magdansös & danslärare

Här har Selina undervisat
  • Fantasia Festival (England)
  • Dansöz dansskola (Sverige)
  • Forum Gym (Sverige)
  • Ataturk organisation (Sverige)
  • Belly Dance China (Kina)
  • Cafe La Danse (Dubai)
  • Malmös grundskolor (Sverige)
  • Danish Open Bellydance (Danmark)
  • Denmarks Mavedansskole (Danmark)
  • Euro Raks Festival (Polen)
  • Khan-El-Khalili Festival (Tyskland)
  • Jwaad Festival (England)
  • Egyptian Feever Festival (Polen)
  • AAOD organization (Danmark
  • Salsa Sabrosa dansskola (Sverige)
  • Sjukhuset i Malmö (Sverige)
  • Stadshuset i Malmö (Sverige)
  • Orientaliskt danscenter (Sverige)
  • Studieförbundet SV (Sverige)
  • Lady Fitness Center (Sverige)
  • Layali Dansskola (Sverige)
  • Malmö Dansakademi (Sverige)
  • Desert Rose Festival (Israel)

”De bästa orientaliska dansarna är inte de som utför tekniken bäst, utan de som förstår bakgrunden till teknikens uppkomst, först då kan man dansa orientalisk dans med känsla. Och orientalisk dans är känsla i rörelse.”

Selina Sevil

Professionell Magdansös & Dansinstruktör

orientalisk-dans2-1

Frågor & svar om magdanskurser

 

Vilka nivåer har ni på magdanskurserna?

Terminskurserna är oftast på nybörjarnivå, lätt fortsättningsnivå och fortsättningsnivå.

 

Vilken magdanskurs ska jag välja?

Välj själv vilken nivå du vill gå på. Grundkurs för att repetera. Eller en fortsättningskurs på högre nivå som en utmaning. Notera dock att vi inte upprepar grundteknik på en fortsättningskurs. Du får gärna delta och träna extra hemma eller på privatlektioner som kompensation. Men vi kan inte stanna upp en kurs på fortsättningsnivå för att besvara frågor om grundsteg.

 

Kan man prova en magdanslektion innan man bestämmer sig?

Ja det kan man absolut göra. Lägg varan ”Prova en gratis lektion i magdans” i din kundkorg och checka ut. Det kostar ingenting. Du väljer själv vilken magdanskurs och vilken datum du vill prova på.

 

Vad ska jag ha på mig på magdanslektionen?

Danskläder kan se olika ut. Vi rekommenderar alla att bära en sjal runt höfterna. I övrigt är det viktigt insruktören kan se rörelserna på dina knän och din mage. Detta kan uppnås genom att tex ha på sig leggings och ett tight linne. I Selina’s Bazaar finns hela set med danskläder för magdanskurser. Komplettera med ett par mjuka dansskor så har du allt du behöver.

 

Finns det åldersgräns för magdanskurserna?

Eleverna på Dansöz har som yngst varit 6 år och som äldst 85 år. Så nej det kan vi inte påstå. Men vi har inga kurser endast avsedda för barn. Barn under 12 får gärna dansa med sina mammor. Eller själva med en vuxengrupp om de klarar det. Många barn klarar det teknikmässigt.

 

Vad är bra att träna som komplement till magdanskurserna?

Om du verkligen vill satsa på att bli en duktig dansare så rekommenderar vi även balett och yoga. Balett är en grund i magdans och yoga ger dig flexibilitet. Ett riktigt bra komplement till dina magdanskurser.

 

Hur mycket lär jag mig på en termin med magdanskurser?

Det är väldigt individuellt vad man lär sig på en termin i magdans. I varje kursbeskrivning preciseras innehållet i kursen. På en grundkurs lär du dig tillräckligt många steg för att dansa som gäst på en arabisk fest. Exempelvis ett bröllop.

 

Jag vill bli danslärare i orientalisk dans, kan ni hjälpa mig?

Selina har utbildat många danslärare i orientalisk dans. Både i Sverige och utomlands. Om du vill lära dig att undervisa bör du ha en gedigen grund som orientalisk dansare. Har du inte det så kan detta även tränas upp med Selina. Förvänta dig dock att detta är något som tränas upp över år. Det finns ingen genväg till att bli dansinstruktör.

 

Har ni tips på hur man lär sig magdans fortare?

Träna lite varje dag. Lyssna mycket på orientalisk musik. Titta mycket på olika dansöser. Försök förstå dansen. De olika stilarna och variationer i musiken. Det måste kännas roligt att dansa annars är det omöjligt. Försök att få in det i din vardag i så små doser att du inte tycker det är jobbigt. Fortsätt tills detta blir en vana. När du gjort detta några månader kan du utöka tiden. Innan du vet ordet av har du utvecklats massor.

 

Jag har en fysisk skada, kan jag gå på magdanskurser ändå?

Det beror på vilken skada du har. Magdans finns i många stilar. Vissa använder mer av olika kroppsdelar. När man dansar magdans använder man sig mycket av knäna. Om man har en kraftig knäskada kan det vara svårt att dansa orientalisk dans. Lika så om man har en kraftig ryggskada. Men detta är väldigt individuellt. Ibland rekommenderar läkaren att patienter med skador ska just träna dem. Det bästa du kan göra är att rådfråga dig läkare. Ta gärna ”en gratis prova på lektion i magdans” och känn efter hur det känns.

 

Får man plattare mage av att dansa magdans?

Man bränner kalorier när man rör sig. Och man stärker musklerna i magen när man använder dem. På sikt kan detta ge visuella resultat. Men om man går en kurs i veckan lär detta inte ge någon visuell effekt på magen. Kombinera istället magdans med en god kost och styrketräning.

 

Var kan jag hitta magdansmusik och inspiration?

Idag finns det så mycket musik online att ta del av utan kostnad. YouTube och Spotify är två underbara platser att streama musik. På Selinas YouTubekanal använder hon ofta musik som ni har på magdanskurserna. Titeln står ofta i texten så du kan söka vidare på mer musik från samma artist. Selina laddar ofta upp klipp med magdans. Följ henne på Youtube för att inte missa nya videos

Villkor för våra magdanskurser

Nyttig information inför dina magdanskurser. Genom att boka en magdanskurs på hemsidan hos oss godkänner du villkoren nedan.

Kostar det att prova en magdanslektion?

Har du dansat hos oss tidigare eller inte bokat ”en gratis lektion i förväg” så kostar det att prova på. Du går att prova på en lektion för 130:- om det är så att magdanskursen inte är fullbokad. Om en magdanskurs är fullbokad så står detta på kursschemat. Skriver man sedan in sig på denna kurs dras de 130:- man betalt från kursavgiften.

 

Filma & fotografera på våra magdanskurser

Det är inte tillåtet att filma och fotografera på våra danskurser. Vill man göra detta måste man fråga läraren först. Detta så läraren kan informera hela gruppen och de som inte vill vara med i bild kan välja det.

 

Regler vid sjukdom

Dansöz förbehåller sig rätten att byta instruktör eller förlänga terminen om magdanskursens danslärare skulle vara sjuk och inte kan hålla utsatta danslektioner. Skulle du bli sjuk och missa ett kurstillfälle behöver du inte meddela detta till Dansöz. Din plats är reserverad till dig från terminens start till terminens slut. Det är elevens ansvar att anmäla sig i god tid. Samt att ta del av de lektioner magdanskursen innehåller. Och om eleven missar lektioner utgår ingen kompensation.

 

Villkor för betalning

Betala online på hemsidan när du anmäler dig till din magdanskurs. På hemsidan kan du välja mellan att betala med Swish, bankgiro eller PayPal. Vid obetald eller sen betalning av magdanskurs eller medlemskap skickar Dansöz en påminnelsefaktura. Påminnelsefakturan har en påminnelseavgift på 50:-. Påminnelsefakturan skickas till samma mail som används vid anmälan. Skulle denna faktura inte betalas lämnas ärendet vidare till inkasso.

 

Medlemskap

Medlemskapet kostar 50:- och betalas varje kalenderår. Denna betalning görs antingen fristående, för den som bara vill vara medlem. Eller i samband med betalning för den magdanskurs man ska påbörja. För att ta del av våra magdanskurser och aktiviteter måste man vara medlem.

 

Lokalbyte & lärarbyte

Dansstudion finns på Norra Skolgatan 10 i centrala Malmö. I Ungdomens Hus, ett stenkast från Triangeln. Vi förbehåller oss rätten att byta lokal och lärare vid behov.

 

Bindande anmälan till magdanskurser

När en anmälan till magdanskurser görs reserveras en plats. Anmälan är bindande. Vilket innebär att du förbinder dig till att betala magdanskursen. Och ej kan avboka utan kostnad. Detta gäller oavsett anledning till varför du inte kan ta del av magdanskursen.

 

Ångerrätt vid bokning online

Om du bokat magdanskursen online gäller reglerna om ångerrätt. Ångerrätten innebär att du kan ångra din anmälan genom att sända ett mail till info@selinasevil.se inom 14 dagar efter det att vi bekräftat anmälan. Skulle du ta tillbaka din anmälan senast en vecka före kursstart debiteras en administrationsavgift på 250 kr. Skulle anmälan tas tillbaka mindre än en vecka före kursstart debiteras halva kursavgiften. När kursen har startat har du accepterat att avstå från din ångerrätt. Om du avbryter magdanskursen när den har startat är du skyldig att betala full kursavgift.

 

Data skyddsförordningen (GDPR)

Dataskyddsförordningen (GDPR) gäller som lag i alla EU:s medlemsländer från och med den 25 maj 2018. Vid en anmälan till Dansöz insamlar vi uppgifter om namn, personnummer, adress och mail. Denna information lagras i vårt datasystem. Uppgifterna använder vi i vårt administrativa arbete samt för att skicka faktura och information. Du hamnar också i vårt system för utskick av nyhetsmail och mail vid olika angelägenheter. Du kan när som helst avregistrera dig från nyhetsbrevet. Vi lämnar eller säljer aldrig uppgifterna vidare till tredje part.

 

Force Majeure

Force Majeure såsom arbetskonflikt, naturhändelse, krig, myndighetsbeslut, myndighets ingripande, strejk, lockout, översvämning, allvarlig olyckshändelse, blockad, eldsvåda, miljökatastrof, allvarlig smittspridning eller annan omständighet som Dansöz inte råder över och som förhindrar Dansöz att fullgöra sina avtalsenliga skyldigheter befriar Dansöz från fullgörelse av dess skyldigheter. Sådan befrielse gäller under förutsättning att verksamheten inte heller kan bedrivas under tillfredsställande förhållanden. Motparten skall omedelbart underrättas om det föreligger omständigheter som kan föranleda tillämpning av denna bestämmelse.

0