Dansöz Dansskola

Börja dansa
magdans

DELA:

01-fb 02-twitter

Magdanskurser

Terminen startar i September med nya magdanskurser på olika nivåer. Kurserna är för tjejer och vi dansar i lokaler utan insyn. 

Köp en magdanskurs genom att klicka på en av bilderna nedan och fortsätt till kassan. Vi tar Swish, Banköverföring och PayPal.

Längre ner på sidan beskrivs varje magdanskurs mer ingående.

Erbjudande kurspaket

Endast 1000:-

05-05Teknik & Improvisation till trumma
05-05Teknik & Kombinationer för fortsättare
Ordinarie pris 2000:- Spara 50%
* Gäller tills vidare i mån av plats

Erbjudande för nybörjare

Endast 700kr

05-05Nybörjarkurs i magdans
05-05Höftsjal med mynt
05-05Medlemskap i Dansöz 2018
       Ordinarie pris 1179:-
* Gäller tills vidare i mån av plats

Nybörjarkurs i magdans

Vill du lära dig dansa magdans? Då har du hittat rätt! Magdans är en personlig dansform som inte vänder sig till en speciell åldersgrupp. Hos oss dansar tjejer och kvinnor i alla åldrar. Vi har inga renodlade barnkurser och våra kursdeltagare är oftast i åldrar mellan 17-65. Men yngre och äldre välkomnas så länge de kan följa med gruppen.

Magdans består av rörelser med hela kroppen. Vi använder oss av mycket isolationen vilket innebär att du lär dig använda olika kroppsdelar åt gången. Vissa rörelser knyter vi ihop till mjuka vågor och andra delar vi upp i skak och markeringar. Det är otroligt roligt att utmana kroppen och för varje lektion lär du dig nya rörelser.

Orientalisk dans även kallat magdans är världens äldsta dansform. Här får du lära dig grunderna av ett av Sveriges främsta proffs! Lär dig mjuka och skarpa grundsteg, hållning och historian bakom rörelserna. Avslutas med en kort koreografi.

Teknik & impro till trumma

Trumman är ett av de viktigaste instrumenten för magdansöser. Den sätter tempo för hela orkestern. Berättar ofta för magdansösen hur snabbt hon ska dansa. Och kryddar våra finaler, som ofta är just ett solo av trumman.

Att förstå ett av den orientaliska musikens viktigaste instrument är en nödvändig nyckel för att ta sin dans till högre nivå. Om du dessutom vill lära dig improvisation kommer denna kursen vara användbar då Selina nästan enbart uppträder med improvisation så har hon mycket kunskap inom ämnet.

Men för många dansare är alla dessa trumslag bara en röra av ljud. Vad kännetecknar de olika rytmerna och hur ska man röra sig till dem? Här tränar vi öronen och rörelserna.

En fortsättningskurs för dig som vill utveckla din dans till trumma. Lär dig följa trumman och dess rytmer! På denna kursen lär du dig rörelser och teknik. Du lär dig även mer om rytmer och hur man kan improvisera till dem.

Teknik & kombinationer

Har du någonsin undrat hur vissa magdansöser får till de där riktigt skarpa hip-dropsen? Eller hur vissa magdansöser kan få de mest grundläggande dansstegen att se avancerade ut? Svaret är teknik, teknik och teknik!

Här får ni ta era rörelser till nästa nivå. selina delar med sig av sina favoritknep för att snygga till dansrörelser. Dessutom övar ni kombinationer varje lektion vilket gör att ni lär er integrera er nya teknik till er dans.

Här vänder vi oss till dig som redan dansat magdans minst en termin eller har motsvarande kunskaper. Det är viktigt du har koll på grundstegen för denna kursen går ut på att kombinera dem och bygga vidare på grunderna.

Lär dig nya spännande kombinationer som du kan använda på fest och scen. Varje lektion lär du dig ny teknik som sätts ihop till kombinationer. En bra kurs för fortsättaren som behöver ny inspiration!

Medlemskap i Dansöz

Dansöz är en ideell förening och våra danskurser och dansevent vänder sig till våra medlemmar. Därför måste man vara medlem för att dansa hos oss. Medlemskapet kostar 50kr per kalenderår (dvs från Januari till December under aktuellt år). Vill man vara medlem kommande år får man köpa ett nytt medlemskap när året påbörjats.

Dansöz skapades för att sprida orientalisk danskultur. Föreningens fokus startade med just Turkisk dans men växte snabbt till även arabiska och andra orientaliska danser. Föreningen är religiöst och politiskt obunden.

Som medlem accepterar man att följa de villkor & trivselregler som står listade längre ner på sidan. Personuppgifter behandlas endast av oss och synas enbart av fritidsförvaltningen på Malmö stad och vår samarbetspartner Studieförbundet Vuxenskolan. Vi delar inte dina uppgifter med andra som använder dem för att skicka reklam.

Drop in kort

Droppa in på våra magdanskurser

Vi har emellanåt medlemmar som har svårt att binda sig till en hel termin på 10 veckor. Kanske jobbar man olika tider vissa veckor eller planerar en längre semester som gör att man kommer missa flera kurstillfälle.

För att lösa detta för er erbjuder vi drop in kort. Med ett drop in kort får du möjligheten att oanmäld droppa in på valfria lektioner under terminen. Kortet beställs på hemsidan och hämtas ut hos Selina på danslektionen. Varje gång du närvarar vid en lektion kryssar Selina i en ruta på kortet.

Kortet är giltigt under ett helt kalenderår och gäller på alla våra terminskurser (ej workshops och andra event). Kortet är personligt och kan inte överföras till kommande år. Korten säljs i begränsad mängd för att försäkra att våra kurser aldrig överskrider maxgränsen för antal deltagare.

Köp ett drop in kort med 10 danslektioner

Köp ett drop in kort med 5 danslektioner

Lokal för magdanskurserna

Från och med Augusti 2018 kommer vi finnas på Norra Skolgatan 10B i sal 9. Några minuters promenad från förra danslokalen.

Denna sal ligger på vån 3 och är helt utan insyn. I denna lokal kommer inte användning av porttelefon och koder behövas. Det är bara att traska in i trapphuset när ni kommer!

Lokalen är ljus och fräsch med två spegelväggar och tillgång till toalett.

Terminskurserna att hållas på Måndagar istället för Söndagar. Vi kommer att ha workshops på andra dagar än måndagar. Detta står alltid beskrivet i beskrivningen för varje danskurs och workshop.

Vår danslärare Selina Sevil

Selina är en av Skandinaviens främsta magdansöser. Hon är utbildad i inte bara egyptiskt utan även turkisk och libanesisk magdans (i Turkiet och Libanon). Hon har genom  Mellanösterns främsta artistagentur för magdansöser (i Libanon) uppträtt i Dubai, Qatar, Libanon, Oman, Tunisien, Irak mfl under flera år. Hon bjudits in att undervisa på flera skolor i världen bland annat i Kina.

Selina har en fantasifull och uppfinningsrik inställning till undervisning i  magdans. Hon har hög energi, en sprudlande personlighet och ett stort intresse för orientalisk dans. Hon åtar sig att få varje elev att maximera sin danspotential, går hon den extra milen för att uppnå resultat.

Som en professionell danslärare anstränger hon sig för att förstå behoven hos sina elever och arbetar hårt för att ta fram deras inre potential. Selina anser att ingen elev kan lyckas utan stöd och därför går hennes metod ut på att vägleda dem på alla sätt som hon kan. Hon planerar, förbereder och levererar välgjorda och skräddarsydda danslektioner som utvecklar elever på olika nivåer.

På hennes dansskola använder hon olika undervisningsmetoder för att få ut det bästa av sina elever. Det är viktigt för Selina att inte bara lära ut teknik. Hon berättar även om dansens historia och dansen idag i Mellanöstern.

Läs mer om Selinas internationella karriär som danslärare, artist & magdansös.

Här har Selina undervisat

 • Fantasia Festival (England)
 • Dansöz dansskola (Sverige)
 • Forum Gym (Sverige)
 • Ataturk organisation (Sverige)
 • Belly Dance China (Kina)
 • Cafe La Danse (Dubai)
 • Malmös grundskolor (Sverige)

Här har Selina undervisat

 • Danish Open Bellydance (Danmark)
 • Denmarks magdansskola (Danmark)
 • Euro Raks Festival (Polen)
 • Khan-El-Khalili Festival (Tyskland)
 • Jwaad Festival (England)
 • Egyptian Feever Festival (Polen)
 • AAOD organization (Danmark)

Här har Selina undervisat

 • Salsa Sabrosa dansskola (Sverige)
 • Malmö sjukhus (Sverige)
 • Malmö stadshus (Sverige)
 • Orientaliskt danscenter (Sverige)
 • Studieförbundet SV (Sverige)
 • Lady Fitness Center (Sverige)
 • Layali dansskola (Sverige)

”De bästa orientaliska dansarna är inte de som utför tekniken bäst, utan de som förstår bakgrunden till teknikens uppkomst, först då kan man dansa orientalisk dans med känsla. Och orientalisk dans är känsla i rörelse.”

Selina Sevil

Villkor & FAQ

Här får du nyttig information inför din magdanskurs. När du bokar en magdanskurs hos oss godkänner du villkoren nedan.

Prova på

Det går att prova på en lektion för 130:- om det är så att magdanskursen inte är fullbokad. Om en magdanskurs är fullbokad så står detta på kursschemat. Skriver man sedan in sig på denna kurs dras de 130:- man betalt från kursavgiften.

Danslokalen

Du hittar oss på Norra Skolgatan 10 i centrala Malmö. I Ungdomens Hus vid ett stenkast från Triangeln. Vi förbehåller oss rätten att byta lokal vid akuta behov. Det finns omklädningsrum och duschrum. Det är dock vanligt att eleverna väljer att byta om snabbt i danssalen.

Vid sjukdom

Dansöz förbehåller sig rätten att byta instruktör eller förlänga terminen om magdanskursens danslärare skulle vara sjuk och inte kan hålla utsatta danslektioner. Skulle du bli sjuk och missa ett kurstillfälle behöver du ej meddela detta till Dansöz. Din plats är reserverad till dig från terminens start till terminens slut oavsett. Det är elevens ansvar att anmäla sig i god tid samt att ta del av de lektioner magdanskursen innehåller och om eleven missar lektioner utgår ingen kompensation.

Anmälan

När en anmälan till magdanskurser görs reserveras en plats. Anmälan är bindande vilket innebär att du förbinder dig till att betala magdanskursen och ej kan avboka utan kostnad, oavsett anledning till varför du inte kan ta del av magdanskursen. Om du bokat magdanskursen online gäller reglerna om ångerrätt. Ångerrätten innebär att du kan ångra din anmälan genom att sända ett mail till info@selinasevil.se inom 14 dagar efter det att vi bekräftat anmälan. Om du tar tillbaka din anmälan senast en vecka före kursstart, debiteras en administrationsavgift på 250 kr. Om anmälan tas tillbaka mindre än en vecka före kursstart debiteras halva kursavgiften. Om kursen har startat har du accepterat att avstå från din ångerrätt. Om du avbryter magdanskursen när den har startat är du skyldig att betala full kursavgift.

Betalning

Du betalar online på hemsidan när du anmäler dig till din magdanskurs. På hemsidan kan du välja mellan att betala med kort eller PayPal (PayPalkonto krävs inte för att man ska kunna genomföra betalningen). Om du inte har ett PayPal eller betalkort kan du betala på BG 232-335 och maila in din anmälan. Om man inte betalt sin magdanskurs och sitt medlemskap i tid så skickar Dansöz en påminnelsefaktura med påminnelseavgift på 50:- till elevens mail. Om denna faktura inte betals lämnas ärendet vidare till inkasso.

Klädsel

De flesta klär sig i leggings och linne med något att knyta runt höfterna. Vi dansar barfota eller i dansskor. Det viktigaste är att du känner dig bekväm. Vi har ofta danskläder till försäljning på magdanskurserna.

Medlemskap

Medlemskapet kostar 50:- och betalas varje kalenderår. Denna betalning görs antingen fristående för den som bara vill vara medlem eller i samband med betalning för den magdanskurs man ska påbörja. För att ta del av våra magdanskurser och aktiviteter måste man vara medlem.

Övrigt